15 September

Zondag 13 september

Vandaag een reisdagje naar het Addo National Elephant Park, om half 8 zitten we klaar om de award winning omelet van het Quarters hotel te bestellen. Na 20 minuten wachten komt deze eindelijk uit de keuken en ja mensen het is het wachten meer dan waard; hij is heerlijk!!!

Om 08:15 komt de taxi voor rijden en worden we een half uurtje later voor de deur van het vliegveld afgezet. Voor een grote stad als Durban is het vliegveld naar mijn idee erg klein. Al snel mogen we inchecken en vertrekken we een kwartier te vroeg (ideaal). Een beetje turbulentie zorgt voor een leuke vlucht tenminste voor mij, Marije vond het wat minder ;). Geland en binnen 10 minuten staan we met koffers en al voor de Avis balie, alle formulieren ingevuld en als snel zijn we op weg naar het Addo.

Deze rit neemt ongeveer een uurtje in beslag en na het inchecken en boodschappen doen voor de braai gaan we snel het park in. Een heel mooi park waar we tot onze verbazing ook de big 5 nog kunnen spotten. Dit blijft helaas steken op een buffel, olifant en neushoorn. Wel zien we hier heel veel andere beesten die we nog niet gezien hadden. 4 uurtjes later gaan we richting het huisje, wat echt midden in het park ligt, om lekker te gaan braaien. Het huisje ligt zo dicht in het park dat de olifanten , neushoorns en al het andere “gespuis” bij ons balkon aan het grazen zijn, helemaal goed!!

Maandag 14 september

Vandaag zijn we naar de Addo Elephant Back Safari ranche geweest, een private park waar ze olifanten getraind hebben zodat je op ze kan rijden. Dit was echt een fantastisch mooie dag, de weg naar het park is op zich al een ervaring. Je neemt de afslag naar Zuurberg en dan kom je al‚ meteen op een onverharde weg, nou heb je deze wel meer hier dus dat is niet zo’n probleem. Langs mooie bergtoppen en scherpe bochten (wintersport gevoelens komen weer boven 😉 ) kom je bij het dorpje Zuurberg, daarna word de onverharde weg een onnnnnveeerrrrrrrrhaaaarrrrdddddeeee weg. Zo beroert dat ik er nu bijna nog van trilllll. Hier moet je ongeveer 20 minuten overheen rijden en dan maar hopen dat er geen tegenligger komt want dat past echt niet naast elkaar. Oke, dat deel hebben we gehad en we stoppen bij de receptie van het AEBS, hier worden we vriendelijk onthaald, iedereen stelt zich netjes voor en omdat we erg vroeg zijn zakken we lekker neer op de bank en maken we een praatje met de man van de receptie. Om stipt 11 uur komen er 3 olifanten voorlopen en na een voorstel rondje mogen we kiezen op welke olifant we willen rijden. We zijn immers maar met zijn tweeën dus hebben keuze zat. Hierdoor maken we ook een rondje van ruim een uur op de rug van een olifant (en zijn handler (begeleider) ). Deze ervaring was echt super, hoe zo’n beest loopt en doet echt fantastisch en erg moeilijk te omschrijven, mocht je in de buurt zijn gewoon doen!!!! Het is de rit meer dan waard!!

Na de terugreis ingecheckt bij het Elephant House, een onwijs luxe villa waar je helemaal in de watten word gelegd, mijn inziens veel te veel voor de vakantie die wij hebben maar Marije vond het helemaal geweldig. Villa Felderhof meets South Africa.

Dinsdag 15 september

Vanmorgen op tijd vertrokken richting Oudtshoorn, na 5 uurtjes rijden stoppen bij de receptie en al snel zijn we ingecheckt en staan we op het balkon van ons eigen huisje aan het meer waar we 168 vogel soorten kunnen spotten. Je hoort ons al een tijd niet over het weer en dat komt omdat het hier niet echt meer 35 graden is maar meer 20 graden met een windje en af en toe bewolkt. De afgelopen tijd dus ook vaak de lange broeken weer aan gehad. Mede vanwege het weer kunnen we niet op het balkon zitten en komen we niet verder dan de mus en een meerkoet. Al snel hebben we besloten om naar Cango Wildlife Ranche te gaan. Hier verzorgen ze leeuwen en cheeta’s, mede door deze ranche is de cheeta niet uitgestorven. Na een korte rondleiding langs allerlei andere dieren , hier kwamen we niet voor dus hebben niet zo goed opgelet gaan we eindelijk naar het Big Cats verblijf. Lopend over een loopbrug kom je langs alle grote katten: een (witte) tijger, cheeta’s en leeuwen. Van jong tot oud alles loopt er en de oppassers schromen niet om even te spelen met de kleine welpjes. Het zijn echt soms net (kleine) katten.

Na deze toer is er de mogelijkheid om zelf de kooi in te gaan, iets wat wij niet kunnen weerstaan en al snel staan we tussen 3 tijgers van 8 maanden oud, 1 witte en 2 met streepies ;), deze jonge jongens zijn vol enthousiasme aan het spelen en hebben eigenlijk geen tijd om zich te laten aaien door een stel toeristen. Als ze dan toch even de rust hebben gevonden gaan we snel met ze op de foto en kunnen we ze aaien. Marije wordt zelfs nog even besprongen door een tijger, ach ze is Bob gewend dus dit was niks. Bij de volgende stop mogen we bij 2 cheeta’s van 1 jaar naar binnen. Deze jongens zijn een stuk rustiger en al snel liggen ze knorrend voor ons en kunnen we ze even lekker kriebelen en aaien. De camera klikt vrolijk verder :D.
Als laatste gaan we naar 3 cheeta’s welpjes van 4 maanden oud. Onwijs lief en ook nadat ze klaar zijn met spelen en het likken van mijn benen gaan we gretig met ze op de foto en kunnen we moeilijk afscheid nemen. Als laatste gaan we het park af! Wat een geweldige ervaring!!!!

Na een traditioneel Afrikaans diner (op de braai) gaan we moe maar voldaan zo ons mandje in.

Weltrusten tot de volgende keer.

Bruce, fish are friends not food, here we come.