10 September

Dinsdag 8 september

In tegenstelling tot het voorgaande verslagje spijtig niet direct de volgende dag een volgend bericht van onze kant. Excuus voor de valse verwachtingen 😉

Vanochtend bijzonder vroeg ons bed uit (kwart voor 6) voor een bushwalk om half 7. Ietwat te vroeg kwamen we op de afgesproken plek aan om onze gids Sam (op zijn engels uitspreken) te ontmoeten. Vergissing van onze kant, Sam was lopend en wij ook. We wisten niet dat we nog een stuk het park in moesten rijden.. Wouter ging dus weer terug naar ons chaletje om de auto op te halen. Een paar minuten later zaten we met zijn drietjes in de auto en waren we klaar om op pad te gaan.

Met gewapend geweer legt Sam ons de regels uit van deze stevige ochtendwandeling. Zegt Sam ren, dan ren je, zegt hij dat je in een boom moet klimmen dan doe je dit zonder tekst en uitleg hiervoor te vragen. Alleen Amerikanen rennen op de bron van het gevaar af.. hij schat ons hoger in. (En terecht)

In een no entry zone stappen we flink door, ons niet in de weg laten zitten door takken met doorns, heuveltjes, beekjes etc. Af en toe dacht ik dat het hem erom te doen was maar als een mak schaap hebben we hem gevolgd. Oog in oog stonden we met een buffel en we werden bijna omver gerent door een witte neushoorn met kalf. Zij schrokken van ons waardoor wij weer van hen schrokken. Het effect was lachwekkend. Maar je kunt jezelf voorstellen dat je enorm nietig bent wanneer alleen een ranger met geweer nog tussen deze grote dieren en jezelf in staat. Daarnaast nog een grote leguaan gespot en veel leuke en interessante feiten en weetjes over sporen en poep gekregen. Sam was een zwarte neushoorn op het spoor. Een mannetje die ongeveer 20 minuten voor ons uit liep. En dat kon hij ons puur vertellen door flink met zijn handjes door de uitwerpselen te wroeten.
Wat een geweldige ervaring was dit!!! Wederom 1 om nooit te vergeten.

Na de bushwalk even ontbeten en een kleine siesta gehouden. Daarna richting het Hilltop restaurant om daar dik 2 uur van het uitzicht te genieten. Meteen maar even lunchen. Ook hun bush (beef) burger is een aanrader.

Om 17.00 uur een sunsetsafari gedaan. Rond 18.00 uur wordt het hier aardedonker. Met verschijners zoek je dan zelf naar allerhande wilde dieren. Een geweldig spannende rit met maar liefst 4 van de big five.. alleen de leeuw niet gezien. Bijkomend van een achtervolging door een woest (doch horny) olifantenmannetje reden we te terug richting het kamp. Een paar kilometer voor het kamp stak er een luipaard over. Kortom een superdag!!

Woensdag 9 september

Vandaag een rustige dag. Zelf van het Hluhluwe deel van het park richting het Imfolozi deel gereden. Hier hebben we lekker de hele ochtend en begin van de middag over gedaan. Spijtig genoeg geen benoemenswaardige spots gedaan. Maar ja, als je de big five gespot hebt dan neem je geen genoegen meer met een Impala of wildhog. Toch maar weer een sunsetdrive gedaan. Berekoud door de regen en wederom weer geen spannende dingen meegemaakt. Wel een fartfowl en boerebarfbeest gespot. Verschrikkelijk interessante gewaarwording.

Na het diner in het restaurant moe maar voldaan het mandje in. De volgende dag een bijzonder lange reis naar Sint Lucia.

Donderdag 10 september

De fysieke wekker zit er goed in, even voor 7 uur werden we wakker. Klaar voor een nieuwe dag.

Rond half 9 uitchecken bij het Hilltop. Bye bye Hluhluwe. We vinden het beide spijtig om hier te vertrekken. Na een rit van ongeveer anderhalf uur checken we rond 11 uur in bij het Buya Futhi in Sint Lucia. Een warm ontvangst door de eigenaresse die ons meteen verteld wat er te doen is en ons op weg bij het boeken van een boottochtje over de Sint Lucia rivier.

Wat een gezellig en gemoedelijk dorp is dit. Even naar het strand van de Indische oceaan, nijlpaardjes en krokodillen spotten vanuit de ski boat club (vissersvereniging) en daar lekker de lunch genuttigd. Om 15.00 uur het boottochtje gedaan van 2 uur. Veel hippo families gezien maar weinig krokies (die schijnen bang te zijn voor nijlpaarden). Highlights van deze tocht is het zien van een agressief nijlpaard en het vangen en eten van een visje door een African fish eagle. Op slechts 3 meter van ons af wat weer mooie kiekjes heeft opgeleverd.

Straks op de mainstreet een hapje eten. Dit keer lekker Italiaans. Morgen naar Durban.

Toedeloe maar weer, tot de volgende update.