Vancouver

Na het het zelf gefabriceerde ontbijt nemen we afscheid van de Buccaneer Inn. De innkeeper himself staat al klaar voor een praatje maar helaas, geen van ons beide is in de mood voor zijn slappe verhalen (hoewel ze erg leuk zijn), we’ve got business to do……tenslotte heb ik een bestelling lopen voor de Nanaimobar en die moet natuurlijk wel uit Nanaimo komen. Voordat we de ferry oprijden moeten we dus eerst even naar Javawonky om een klein voorraadje in te slaan.

Over onze terugreis naar Vancouver valt weinig te vertellen. Boottochtje vanuit Nanaimop verliep voorspoedig, inchecken in het 4 πŸ™‚ πŸ™‚ sterren hotel verliep voorspoedig, auto inleveren bij de Hertz verliep voorspoedig. Het was een voorspoedige dag. Wel leuk om te vermelden is ons hotel. Voor het eerst in onze geschiedenis boeken we een “hot wire hotel”. D.w.z.; je kijkt naar een omschrijving van een hotel maar weet niet welk hotel het is. Je weet alleen dat hotels (van verschillend kaliber) hun kamers goedkoper via deze site aanbieden om toch hun kamers kwijt te raken. Welk hotel je hebt geboekt blijft een verrassing totdat je betaald hebt en de reservering is bevestigd. Een leuk en spannend initiatief……voor ons pakt het goed uit, het blijkt echt een superluxe hotel te zijn en naast een badkamer met bad en een slaapkamer met king hebben we ook een woonkamer. Een heuze suite dus. Ook leuk om mee te maken πŸ˜‰

Na het inchecken moeten we wat tijd doden. De kamer is namelijk nog niet klaar en dus krijgen we wat suggesties van de receptionistes (die overigens kwebbel en bebbel heten en ogenschijnlijk zijn gesorteerd op hun communicerend vermogen. Ponsi praat veel, deze in kwadraat πŸ˜‰ )
We hebben lekker door de stad gelopen en wat dingen bekeken die we willen gaan doen. Tevens een Japadog gegeten. In Revelstoke had de innkeeper Shawn hier al over. Deze hotdogs zijn gemaakt met een typisch Japanse invloeden. Wouter is een bikkel, gedoodvreesd besteld hij iets waarvan de inhoud onbekend is. Het blijkt een hotdog met zeewier te zijn, de groene sliertjes vallen je nog net niet aan. Toch is het lekker en ook deze kunnen we weer “afvinken”. Na nog een paar rondjes gelopen te hebben blijkt de kamer klaar en maken we het ons nog een paar uurtjes gemakkelijk voordat we lekker gaan eten en voor het slapen gaan bankhangen.

Morgen staat Chinatown, Stanleypark en andere dingen op het programma. Geen auto meer dus we pakken traditiegetrouw de rode “hop on, hop off bus”.

Weltrusten!