Thrills and tranquility (maar dan andersom)

Wederom een dagje zonder wekker wakker worden….heerlijk, zo hoort een vakantie te zijn! Na ontwaken pakken we een ontbijtje bij Tim Horton’s…..de Mc Donalds van de koffietentjes in Canada. Ze hebben onze test overleefd, het benaderd als beste onze koffie thuis en is het goedkoopst. Lekker ontbijt wat tevens voedzaam en gezond is dat hebben ze dan weer niet…..maar goed, you can’t have it all! Al met al een goed moment om even te bekijken wat we gaan doen die dag.

We besluiten om richting Chinatown te gaan. Daar zijn we gisteren met de hop-on, hop-off trolley niet gestopt. Veel valt er echter niet te beleven, het is vroeg en alleen de “niet gewenste locals” hangen een beetje op straat op zoek naar de gulle gever. Een beetje jolig stappen we dan ook de Chinese garden in. Wouter hoeft niet zo nodig maar laat zich overhalen om op rondleiding te gaan met een gids. We hebben mazzel, ze zijn net begonnen en we hebben nog niet veel gemist. Onze gids, Julian, is 93 jaar en zit vol met verhalen en grapjes. Volgens chinese gebruiken wordt hij uncle Julian genoemd (je noemt een chinees nooit bij naam). Wij noemen hem King Julian….reden mag duidelijk zijn.
Hij dankt zijn leeftijd en gezondheid aan zijn levensstijl (volledig in balans) en de zegen van zijn moeder. We leren van alles over Ying en Yang, Feng Shiu en de traditionele chinese gebruiken. Het blijkt een onverwacht leuke stop.

Daarna stappen we op de seaboat naar Vancouver North om de broodnodige adrenalinekick te krijgen. In het Capilano suspension bridge park tref je hangbrug/touwbrug/wiebelbrug…of hoe je een enge brug op hoge hoogte ook wilt noemen….je treft er nog hogere glazen bodem uitkijkposten en een aantal andere minder spannende bruggen door bomen etc. Hoewel de brochure er veel belovend uit ziet en er inderdaad een meisje bijna huilend van 1 van de bruggen af komt vinden wij het nogal meevallen. Hoewel ik de eerste keer over die “ene lange wiebelbrug” toch even moest slikken. We pikken veel van de natuur mee, wandelen wat af en voor we het weten is de dag alweer bijna voorbij. Met het openbaar vervoer gaan we dan ook weer terug naar ons hotel.

Bruggetje

Vlak bij het hotel zit de Steamworks Brewing Company. Een pubachtig restaurant, vermeld in de Lonely Planet een aanbevolen door de receptioniste vanwege de goede cocktails. Lekker dicht bij huis gaan we daar een hapje eten. De pub, onder het restaurant gedeelte, zit vol…..packed! We hadden al wat blauwe shirtjes voorbij zien komen en hadden dan ook al het vermoeden dat het ijshockeyteam van Vancouver mogelijk speelt vanavond……we hadden gelijk. Het is de openingswedstrijd van het seizoen, nogal een dingetje en dus staat de tv aan. Wij hebben ons eten net op als het volkslied galmt en het startschot wordt gegeven. De blauwe shirtjes zitten inmiddels ook binnen, de straat lijkt ineens een stuk rustiger. Op onze hotelkamer staat de tv eveneens aan op de wedstrijd en hoewel het er voor Vancouver niet goed voor staat doen wij mee…..GO Canucks GO!!!!

4 thoughts on “Thrills and tranquility (maar dan andersom)”

 1. Goede reis naar Montreal hoor!

  Overigens hebben ze met 4-3 verloren dus ik hoop dat jullie een beetje kunnen slapen šŸ˜‰

  Inge

 2. hey luitjes,

  lees iedere dag jullie belevenissen, leuk hoor!
  Geniet ervan.

  Denk aan jullie, kus en knuffel,

  Simone

 3. @ Inge, we zaten praktisch naast het stadion en hebben de wedstrijd ook gevolgd op tv. Alles is ordentelijk verlopen. Rellen doen ze blijkbaar alleen aan het einde van het seizoen šŸ˜‰

Comments are closed.