Montreal deel 2, en meteen het slot…

Montreal dag 2……. Gelukkig weer 25 graden…….

Na onze “rustdag” van gisteren zijn we vandaag vol goede moed begonnen aan dag 2. Op internet vonden we de site van de hop-on hop-off bus, deze zou 4 blokken bij ons vandaan bij het gemeentehuis stoppen. Wij daar heen lopen maar geen bus of bordje te vinden. Het plaatselijke vraagteken heeft de oplossing en verwijst ons door naar het Science Center. Bij aankomst staat daar een vriendelijke dame van de hope-on bus, na het betalen komt de bekende 4D aap uit de miauw. De stops zijn gelimiteerd net als het aantal bussen, om niet de volgende bus te missen kan je maar 2x uitstappen, de circuit stop is er niet en het is nog eens hartstikke druk in de bus ook. Maar goed het is niet anders.
Onze vooraf geplande stops (circuit en biodome) staan dus niet op de route dus moeten we het 1 en ander wijzigen. Na een tijdje leuke verhalen aangehoord te hebben en toch een kleine glimp van het circuit gezien te hebben besluiten we te stoppen in het park, hier genieten we van het uitzicht, genieten we niet van een sandwitch (bleh) maar genieten we wel van het hele mooie weer. We pakken de volgende bus en stoppen bij het beginpunt van de route. Bye bye hop-on hop-off, deze was het niet voor ons :-(.

Midden in downtown gaan we opzoek naar de ondergrondse stad; deze stad is 1 groot shoppingcentre tussen alle metro stops. Wat ze gedaan hebben is bij elk metro station een mall bouwen van x verdiepingen en deze vol te stoppen met (je raadt het al…) winkels.. Voor de regenachtige dagen is dit perfect maar vandaag hebben wij er even snel doorheen gelopen. Het is mooi weer buiten en binnen is het veel te druk.

Buiten lopen we vrolijk verder over de 11km lange straat met alleen maar winkels. Ja als je wilt winkelen ben je hier op het juiste adres.
Gelukkig is Ponsi niet in een winkelbui en ik ook niet dus gaan we op ons gemakkie terug naar het hotel, met een kleine tussen stop bij Tim en Starbucks.

In het hotel gaan we allebei sportief de loopband nog even op en plons ik daarna nog even in het zwembad.

Net wezen eten op het plein waar allemaal artiesten optreden maar dit was net als veel in Montreal ook niet juh van het, we zijn beide wel een beetje uitgekeken op Montreal en gaan morgen verder naar Kingston. Hier staat een Haunted Walk op het programma, ik gok dat Ponsi 5x van de grond gaat springen en 13x gaat schreeuwen ;-).

Montreal was het niet voor ons, op richting Toronto

Tot de volgende keer maar weer!

Oh ja gisteren heerlijk gegeten bij Ghandi das denk ik het enige lichtpuntje hier in Montreal!

2 thoughts on “Montreal deel 2, en meteen het slot…”

  1. Montréal is idd niet super, ontbijt had ik nog een tip kunnen geven…but too late?? Is er geen concertje in de dome?? Heb hier Pearl Jam voor het eerst gezien…

Comments are closed.