Val niet van de Fall

Vanmorgen maar weer eens de wekker gezet om op tijd richting Niagara Falls te vertrekken. Het is ongeveer 1,5 uur rijden en met een tussenstop komen we rond half 12 aan bij Niagara Falls. En het is groot en er is veeeeeel water.

Je hebt een Canadese en een Amerikaanse kant, volgens mij is het voor het eerst dat de Amerikanen iets hebben wat niet groter is. De Canadese Falls zijn een tikkeltje groter dan die van USA ;-).

Onze eerste toer is er 1 die je door een tunnel achter de Falls leidt, echt wat een onwijs geluid je daar te horen krijgt van het bulderende water is echt ongelofelijk. Voor de rest sta je zeg maar achter de waterval en is er bar weinig te zien dan water. Een tweede uitkijkpost brengt je zowat naast de waterval, gelukkig is er een poncho uitgedeeld want nat word je daar zeker. Maar ook hier een fantastisch uitzicht en geluid.

We lopen verder langs de boulevard en gaan op weg naar de Maid of the Mist, deze boot brengt je echt bijna onder de waterval. En dit was een attractie op zich; van windvlagen tot een flinke hoosbui alles komt voorbij als je in de mist van de waterval vaart met die boot. Nou ja vaart…. De kapitein geeft vol gas maar komt echt niet verder vooruit door de stroming van de waterval.
Na een lekker douche gaan we verder met een rondje langs de rest van de boulevard. Bij de plaatselijke “?” vragen we waar het museum is, in dit museum zijn allerlei “boten” te vinden waar mensen mee van de Falls af zijn gegaan. Dit blijkt meer in het dorp want er hoort ook een IMAX film bij.

Aangekomen bij de bios gaan we naar de film, die eigenlijk een beetje tegenvalt, en gaan we daarna het museum in. Wat je hier voor “boten” vind is echt niet normaal… tonnen met alleen wat schuimrubber er in, stalen boten, weer een ton met een matras, een ton waar je bovenlichaam in gaat en een onderstuk wat je vast moet houden. Deze man heeft het niet overleefd, de waterval heeft hem letterlijk uit elkaar gerukt, hij dacht namelijk wel dat hij het onderstuk met zijn benen kon vasthouden. Ze hebben alleen een arm van hem gevonden, de rest…. Who knows….

Aan het einde van de middag besluiten we weer terug te rijden, door de regen doen we er wat langer over dan gepland maar goed Florian doet er ook wat langer over dan gepland… We gaan zo dus nog ff wat eten en dan naar ons mandje.. Morgen weer een nieuwe dag, wat we gaan doen hangt een beetje van het weer af. Na 3-4 hele mooie dagen is de regen nu komen aan waaien.

Dag dag….

1 thought on “Val niet van de Fall”

  1. einde is alweer in zicht, hoop dat jullie nog fijne dagen hebben en een goede terug vlucht maar dat gaat wel lukken met jullie prive steward!!!!!

    Dikke X en tot snel weer in NL.

    P.S. zou juullie graag willen ophalen op schiphol maar ik heb nachtdienst dus ik slaap….helaas.

Comments are closed.