Toronto Zoo

Omdat het gisteren de slechtste dag ever was in Canada (metreologisch gezien dan) en wij geen zin hadden om ver te lopen voor ons diner besloten we om in ons hotel te dineren. Wat in eerste instantie een troosteloze lounge/receptie/restaurant leek (alles in 1 hal en niet echt overzichtelijk) blijkt een bruisend en gezellig bij een komen te zijn. Je treft er allerlei soorten mensen, van zakenlui die midden in transacties zitten, tot eerste dates en familiereunies. Bovendien blijkt Henri’s bar 1 van de beste burgers te hebben. Top dat af met een chocolatemoose (spelling is niet correct, I know, het is een insidejoke) en een Ziftandel en de avond is gebeiteld. Zeker wanneer na een lange en vermoeide vlucht onze lieve vriend Florian binnenstapt. Moe, hongerig en zeikend nat…..het is een wonder dat het zijn humeur niet heeft aangetast đŸ˜‰
Na een biertje of 2 en een korte rondleiding door onze suite nemen we afscheid en spreken we af voor het ontbijt.

We ontbijten bij tijds bij Eggspecation. Facebookvermelding was niet correct….ik noemde het eggtastic, maar dat blijken de eggs benedict gelukkig ook te zijn. Omdat het pretpark niet geopend is moeten we een plan B verzinnen. Geen nood aan de man, de Toronto Zoo is geopend. Een half uurtje in de auto, superdruk (NOT) en het weer trekt gelukkig ook bij. Als 3 kleine kleuters lopen we door de dierentuin, hilarische lachbuien, mooie dieren, indrukwekkend schouwspel bij de gorilla’s en minder indrukwekkend hoogtepunt bij het sneeuwluipaard….we hebben een heerlijke dag!

Eenmaal terug in het hotel droppen we de auto en gaan we na een korte pitstop de stand weer in. Bij de bioscoop draaien een aantal goede films. De keuze valt op Contagion, een film met een goede A-list (Jude Law, Kate Winslett, Gwenyth Paltrow en nog een aantal bekenden waarvan ik de naam niet kan onthouden). Vrouw pikt virus op in China, verspreidt deze op vliegtuig naar USA, virus zorgt voor pandemie, etc. etc.
Omdat we nog een uurtje te killen hebben gaan we voor een vroeg diner. Voor sushi kun je Florian en ondergetekende midden in de nacht wakker maken so sushi it is! Na een rapidodiner maken de heren op weg naar de bios nog een semi afspraak bij de barbershop….de heren willen op traditionele wijze worden geschoren, ze kijken er nu al naar uit đŸ˜‰ De film blijkt goed maar niet fantastisch, downloadable…..

Terug in het hotel nog even bloggen, facebooken en koffertje inpakken. We moeten weer naar huis….baal, baal. Morgen weer ontbijten met Florian en dan met zijn drietjes nog even de laatste shop dingetjes doen. Vermoedelijk is dit dus de allerlaatste blog voor deze vakantie (wellicht op het vliegveld nog wat?). Wij zeggen welterusten, goedemorgen NL……tot snel!!!

Pinky and Ponsi!