De laatste dag

Helaas is het al weer vrijdag en gaan we vanavond naar huis. Maaaar gelukkig hebben we de hele dag nog want de vlucht vertrekt pas om 23:05 (lokale tijd).

We ontbijten weer gezellig met zijn 3tjes bij de eggspectation en gaan daarna een shoppingmail in. Florian is op zoek naar Cognac en naar een jas met een bontje, ik wil graag de iPhone 4GS hebben (not!), zeker niet na het zien van de enorme rij die voor de Apple store staat. Ik denk dat ze er nu nog staan (en ik schrijf dit op zondag als we al weer thuis zijn). We kunnen allemaal niet echt slagen en besluiten om weer naar de bioscoop te gaan. Dit keer de middagvoorstelling, ik vind deze film beter als die van gisteravond, Beppie en onze hoofd steward vinden hem zo-zo(of erger 😉 ). Na de film laten Florian en ik ons scheren door een echte barbier. Voor alle mannen onder ons dit is een ervaring op zich. Het begint met een creme, en dan nog 1, dan een warme handdoek over je hele gezicht op alles in te laten trekken, weer een creme, en nog 1, weer die handdoek en daarna gaan ze scheren. Na het scheren weer een creme, handdoekie en aftershave (aaahhhhhhh) en nog wat nawerk. Met zo’n 15-20 minuten ben je helemaal op geknapt en is alles zo glad als een babyhuidje. Man oh man wat een ervaring, mocht je de kans hebben zeker een keer doen.

Scheren

De barbershop waar we zaten was trouwens de oudste van Toronto en 1 van de bekendste in Canada. Verschillende filmsterren zijn hier al geweest en de shop schijnt ook in een paar films, documentaires en tijdschriften terug te komen, erg cool. Komt nog bij dat de inrichting van de salon authentiek is en we op stoelen zaten van 100 jaar of ouder, dit maakte het plaatje helemaal compleet tot een unieke ervaring voor ons beide.

Nog even door de stad geslenterd en op tijd gaan we wat eten, Florian moet nog wat rusten voor de vlucht en wij moeten nog naar het hotel terug voor de auto en onze koffers. Rond zeven uur vertrekken wij naar het vliegveld, leveren de auto in, gooien de koffers op de band en rond 9 uur half 10 zitten we lekker rustig bij de gate te wachten tot we kunnen boarden en daarna 6,5 uur naar huis vliegen.

We hebben een perfecte vlucht en worden door Florian verwend met wat champagne en extra aandacht, thanks Fabian ;). Aangezien het een nachtvlucht is is het lekker rustig in het vliegtuig en kunnen we tijdens de vlucht ook nog ff babbelen en relaxen. Maar DAN! het toetje; de slagroom op de taart…….. Ik mag in de cockpit zitten tijdens de landing!!! Zo’n 30 min voor de landing komt Florian mij ophalen en settlen we ons samen achter de piloot en co-piloot, ik krijg uitleg van de mannen wat ze allemaal doen en ze doen wat site-seeing in Nederland. Omdat het superhelder weer was konden we van Texel t/m Zeeland kijken. Ondanks dat ik 2x Flight Simulator heb gespeeld mag ik het vliegtuig niet landen ;), en dat is maar goed ook want zo kan ik genieten van deze fantastische ervaring. Soepeltjes landen we op Schiphol en hebben we een korte taxi rit naar de gate. Na nog wat uitleg en praten met de piloten verlaten we als laatste het vliegtuig. Floor nogmaals DANK!! TOP MAN!!

Uitleg in de cockpit

Ons welkomscomite staat op Schiphol en na nog een bakkie en afscheid van Florian, Monique en Steyn gaan we moe naar huis. De rest van de dag lekker gehangen en rond half 11 gingen we naar bed, 11 uur zondagmorgen werden we weer wakker :-).

Iedereen bedankt voor de leuke berichtjes wij gaan weer proberen in het normale ritme te komen.

Ponsi en WouterT

1 thought on “De laatste dag”

Comments are closed.