Gold beach

En wat hebben we geleerd spelende vrouw…. Nou dat onze Opel Navigatie alleen de hoofdwegen kent en onze Nokia navigatie ons zoveel mogelijk niet over de hoofdwegen wil sturen… Na wat ondubelzinnege omwegen de ouderwetse kaart er maar weer bijgepakt om zelf de route naar Caen te bepalen… En dan uiteindelijk met een kleine vertraging kom je er wel.

We hebben leuke stukken Frankrijk gezien πŸ™‚

Aangekomen in Caen besluiten we het museum in te gaan. Hier word verteld in woord en beeld vanaf de eerste wereldoorlog tot aan de koude oorlog. Met uiteraard een groot deel D-Day wat aan bod komt. Het is best druk in het museum maar toch weten we er 2 uur rond te wandelen. Wat mij het meeste is bij gebleven is dat de geallieerde de Duitsers met speelgoed tanks om de tuin hebben geleid. Eke nacht bliezen ze op ware grote tanks op en werden er troepen verplaatst langs de kust. Hierdoor geloofde de Duitsers dat de infasie niet in Normandie plaats zou vinden maar volgens mij ergen bij Caleis (ik ben de naam even kwijt). Hierna besluiten we verder de D-Day route te volgen en te stoppen bij Gold Beach.

Hier staan de betonnen afweer”bakken” nog in de zee en is er uiteraard veel plek voor memorials, beelden en gedenkstenen. We pakken nog even de indrukwekkende 360 graden bioscoop mee, indrukwekkend in het aantal schermen maar ook zeker indrukwekkend aangaande alle beelden die vertoond werden. Beelden van journalisten die de bewuste dagen/weken op Normandie landen en beelden van hoe het er nu uitziet.

Volgende stop is het centrum van Caen om even snel wat te eten, het is bijna twee uur terug naar het hotel en we besluiten dus het diner in het hotel te skippen. Doordat we nu zelf de route bepalen komen we prima op tijd weer thuis in het hotel…. Sommige weggetjes waren best donker πŸ™‚

Morgen niet met de auto maar een beetje wandelen en rondhangen in de buurt.