La Rochelle

Gisteren toch maar weer in de auto gestapt, we zaten echt in the middle of nowhere. Klein stukje gelopen in de omgeving maar dat was het niet :-).

In de auto gestapt richting Anet, Prinses Ponsi en Ridder Wouter wouden daar een kasteel bezoeken. Kasteel… Kasteel… Dit was volgens ridder Wouter geen kasteel, geen wachttoren, geen kanonnen, een slotgracht zonder water… en dan was ie ook nog eens dicht… Nou lekker dan, bakkie koffie genomen bij de plaatselijke kroeg/bar/restaurant/gokhal en weer gaan rijden richting Chartres. Hier hebben we wat rond geslenterd en zijn we zonder noemenswaardig heden weer vertrokken op weg naar het hotel, daar lekker gegeten, Marije is nog steeds vol lof over het kaaskarretje… ik iets minder. Na het hoofdgerecht komen ze langs met een kar waar 15-20 soorten kaas op liggen, hierin heb je vrije keuze en de dame geeft tekst en uitleg bij al die (stink) kazen.

Vanmorgen uitgecheckt en gaan rijden naar La Rochelle, na een rit van 3-4 uur zijn we aangekomen in een klein hotelletje op 10 minuten lopen vanaf het centrum. Het centrum is onwijs leuk, van kleine straatjes met winkeltjes(bij de plaatselijke piratenwinkel een beetje snoep lopen scheppen, dit geintje kostte ons slechts 21 euro, en nee we hebben geen 3kg snoep) tot een redelijke haven met restaurantjes en een “boulevard”. Morgen gaan we naar het aquarium en wat we de dagen hierna gaan doen zijn we nog niet helemaal over uit. Een pretpark, meer naar het midden van Frankrijk rijden en daarna naar Duitsland. Toch verder naar het zuiden.. Keuze genoeg we weten het gewoon nog niet.

We gaan op weg naar het centrum voor een happie en een drankie.

A bientot!