Futuroscope (ja Future in de 80s)

Vandaag een kort ritje van 1,5 uur naar Poitiers, hier bevindt zich het park Futuroscope. Van te voren hadden we op de website een actie pakket “besteld” en voor dat we het wisten stonden we binnen de poorten.

Een perfect park voor een regenachtige dag als vandaag, heel veel IMAX, IMAX 3D, bioscoop-achtige dingen en motion simulators. Klinkt cool toch… Maarrrrr jah dat was zo rond 1980-90, nu is het een beetje achterhaalt. Alle attracties gaan ook nog eens op tijd, ben je 3 min te laat kom je er niet meer in en kan je zomaar een uur moeten wachten voordat de show weer begint. Deze duren meestal 10-20 minuten dus je kan je voorstellen dat het wachten soms langer duurde dan de daadwerkelijke attractie. De attracties die we wel willen zien zijn zo druk dat de wachttijd gemiddeld 1:30-45 uur is.
Kan iemand ons vertellen of het nu vakantie is in Frankrijk: wat doen al die gasten hier!!!!

Maar goed we zijn toch wat attracties af gegaan maar alles is in het Frans, en met alles bedoel ik ook alles. De national geografic films zijn keurig Frans nageynchtr.. ingesproken en het personeel zegt dat ze geen Engels kunnen. Nu kon je ook hier een audio gids erbij boeken maar dat ging zelfs Ponsi wat te ver. Al met al zijn we de Franse arrogantie na een week wel zat en besluiten we om morgen richting Duitsland te gaan rijden. Het laatste weekend hebben we al geboekt (vrij-zon) de rest staat nog open. De planning is om morgen een flink stuk te gaan rijden (500-600 km) en dan zondag Duitsland in te toeren. Wat we daar verder gaan doen, geen idee…. we bedenken vast nog wel wat.

Ja en futuroscope: we hebben wel leuke en mooie attracties gedaan maar die vinden we niet de moeite waard om te vermelden; ben je in de buurt en beheers je de Franse taal dan kan je hier zeker eens naar toe. Ben je in de buurt en spreek je Frans alla ons; skippen die handel en lekker doorrijden..

We gaan nog even chillen.

Bis spater.