Schones Saarbrucken

Na een ochtendje rustig aan gedaan te hebben, geen wekker gezet want geen deadlines voor ontbijtbuffetjes etc. zijn we de omgeving in Saarbrucken wezen verkennen. Dat is er gisteren niet meer van gekomen. Het weer was zo slecht dat we besloten hadden om in het hotel te blijven dineren. Gelukkig voor Wouter hadden ze daar ook schnitzels….(al was het formaat een tikkeltje teleurstellend).

Tripadvisor gaf aan dat het centrum van Saarbrucken ergens tussen de 5 en 20 minuten wandelen zou liggen. Blijkbaar hangt dat van fysieke gestel en/of leeftijd af, wij hebben er al met al (die ene keer dat we meteen goed liepen) zo tussen de 5 en 10 minuten over gedaan. De eerste keer iets langer omdat we een omweg namen. Kees/Nelly, ook in Saarbrucken centrum troffen wij een V&B winkel aan. Met uitverkoop! We hebben echter maar niets meegenomen want het deed ons nogal aan de 70’s denken. Enfin, op zondag is er niets in Saarbrucken te beleven. Gelukkig kwamen wij er al snel achter dat het vandaag koopzondag was. Het centrum, wat groter was dan wij in eerst in eerste instantie dachten, bleek van 13.00 tot 18.00 uur geopend. Na rond 11 uur een ontbijtje te hebben genuttigd zijn we dan ook overal kopjes koffie gaan drinken om de tijd te doden. Het was winkelen of naar een museum, een keuze die overigens snel gemaakt was.

Koopzondag bleek vandaag een extra groot feest. We zijn een paar clowns tegen gekomen (de een nog enger dan de ander) en ook radio Saarbrucken was uitgerukt en stond met groot podium midden in de winkelstraat. Tegenover de Legowinkel, welke op zijn buurt weer gunstig naast de Primark gelegen was. Al met al hebben Wouter en Ponsi een geslaagde dag gehad.

Na wat dingetjes en datje gekocht te hebben zijn we op ons gemakje weer naar het hotel teruggelopen. Beetje chillen, boekje gelezen, nagels gelakt, geinternet etc. en uiteindelijk ook maar besloten dat we morgen richting Frankfurt afreizen. In een hotel naast de dierentuin verblijven wij tot woensdag. We moeten dus nog voor 1 stop (woensdag en donderdagnacht) een bestemming vinden alvorens we richting Bad Bentheim rijden en een einde aan de vakantie maken. Omdat we echter voldoende keuzes hebben gemaakt vandaag hebben we besloten dat maar weer even voor ons uit te schuiven.

Na al dat gechil wederom richting het centrum gelopen. We hebben tijdens onze winkeltrip wat leuke restaurantjes gezien. Voor de kenners onder ons, chef Gusto blijkt niet in Frankrijk maar in Duitsland te wonen. In grillrestaurant Gusto hebben wij belachelijk lekker gegeten. Wouter zat aan een steak van 400 gram, Ponsi deed beschaafd met haar lapje vlees van 200 gram. Haar toetje (tiramisu met een “ik heb er lekker een bolletje ijs voor je bij gedaan”) laten we maar even buiten beschouwing. Dat dit restaurant niet te vinden is op tripadvisor vinden wij beide bijzonder. Het is zeker het benoemen waard.

Voor nu, weltrusten en tot snel.
Tjuus!