Düsseldorf und Rosies

Vandaag zijn we van Frankfurt naar Düsseldorf gereden een ritje van ongeveer 2-2,5 uur. Gisteren hadden we een dierendag. Eerst lekker uitslapen en daarna wat ontbijten in de stad. We zitten 5 minuten lopen van “de winkelstraat” van Frankfurt; de Zeil. Nadat we het ontbijt genuttigd hebben stappen we door naar de dierentuin. De ingang word verbouwd dus met een flinke omleiding komen we bij het loket; op de vraag kan ik ook met een pinpas betalen krijg ik het antwoord “Zo modern zijn wij niet meneer.”; dit voorspelt niet veel goeds voor de dieren tuin dachten we nog….

In de dierentuin kijken we snel op de kaart en zien we dat de Zoo inderdaad niet zo heel groot is en modern is ook een groot woord. We lopen wat langs de verschillende dieren die ook duidelijk dit koude herfstweer niet echt fijn vinden. We zien het apeneiland er verlaten bij liggen en gaan dus ook maar snel kijken of ze binnen zitten. En gelukkig onze vrienden zitten binnen in een schitterend mooi modern onderkomen. Hier besteden we een flinke tijd want ze zijn super fanatiek en de kleine mannen en vrouwen moeten nog leren touwslingeren en dat gaat wel eens mis. Super om naar te kijken. Na het aapies kijken doen we een bakkie en komen we tot de ontdekking dat er veel meer moderne binnen verblijven zijn. We hebben dus nog een leuke ronde gedaan om vervolgens weer af te sluiten bij de apen. Halverwege de middag stappen we de zoo weer uit, even opfrissen en door naar de oude stad. Hier lopen we wat doorheen te slenteren om vervolgens via de Zeil weer naar het hotel te lopen. Weer ff hangen en daarna wat eten bij de Indiër, superlekker gegeten.

Vanmorgen dus over de autobahn naar Düsseldorf gereden, een makkelijke rit en al snel stonden we op het parkeerterrein van het hotel, een mooi hotel midden in het centrum alleen met een trambaan voor de deur. Hopelijk geen nachttram, maar dat merken we straks pas 🙂.

Vandaag de stad een beetje verkent en lekker gegeten bij Rosie’s. Een klein hip tentje met een beer van een ober, in zijn ene arm passen mijn breed gespierde armen 2x. Hij deed ons een beetje denken aan Johnny Bravo; hoeha ik til dit kratje bier op en kus mijn spierballen… Wederom lekker gegeten en nu relaxen in het hotel. Morgen gaan we de oude stad in en waarschijnlijk Marije der favoriete bustoer doen; de hop-on hop-off bus. Kan ze weer een audio guide op d’r oren zetten 🙂