Internet loos…. en we zijn weer thuis

De laatste paar dagen waren we internet loos, een korte update hieronder.

De tweede dag Düsseldorf was een dag met 2 gezichten, na prima gegeten te hebben bij Rosie’s werd Marije de volgende ochtend toch iets minder lekker wakker. Of het door de wijn of door wat anders kwam we weten het nog steeds niet. Toch besloten de stad in te trekken maar na een koffie bij de Starbucks was het kaarsje bij Marije op. Samen terug naar het hotel, Marije in der bed gestopt en ik ben de stad verder ingegaan. Na wat bezienswaardigheden langsgelopen te hebben (ze zijn het noemen niet waard) en nogmaals een bakkie bij de Starbucks toch maar besloten om een sinter-kerstkado te gaan kopen voor mezelf J, kon de aanbieding niet weerstaan. Op de terug weg naar het hotel helemaal vergeten een foto te maken van een Amsterdammertje midden in Düsseldorf. Marije was ondertussen ook weer bij der positieven en we zijn daarna ook lekker uit eten geweest bij de Mexicaan. We hadden wel een weeshuis mee kunnen nemen; wat kreeg je daar veel. We hadden een soort mixed grill met specialiteiten van de kok; erg lekker.

Op vrijdag zijn we vanuit Düsseldorf naar Bad Bentheim gereden, een rit van ongeveer 2 uur. We waren vroeg bij het hotel aangekomen omdat we het bijgeboekte wellness arrangement vandaag wilden doen en niet op zaterdag omdat we dachten dat het dan veel drukker zou zijn/worden. Ingecheckt, de kamer was nog niet klaar maar we mochten natuurlijk wel naar het wellness toe. Dit was een 5-10 minuutjes rechtdoor lopen vanuit het hotel door het bos. Aangekomen bij de wellness zagen we al een aantal grijze dakduiven naar binnen gaan. Marije: “Kijk die gaan lekker in het aqua bad om te sporten”, nou nee dus die lagen in hetzelfde bad als dat wij in mochten…. De wellness in Duitsland bestond uit een zout binnenbad, zout buitenbad, aqua gym bad, 2 zonnekabines en een cafetaria. Een grote desillusie voor Marije. Toch wel goed dat we van te voren onze zwemkleding hadden meegenomen ;-). Na 2 uurtjes dobberen en een bakkie koffie hadden we ons zoutgehalte wel weer bijgewerkt en zijn we maar terug gelopen.

De kamer was inmiddels klaar en na het uitladen van de spullen zijn we Bad Bentheim in getrokken, een leuk klein dorpje met veel hotels en een kasteel; eindelijk een echte!!! Met kanonnen en kantelen!! We zijn dit kasteel dan ook ingegaan en dit was zeer de moeite waard. Op de terugweg nog een bakkie koffie bij de plaatselijke bakker en op naar het hotel. In het dorp hadden we niet echt een restaurant gezien waar we “zin” in hadden dus we besloten bij het restaurant van het hotel te gaan eten. Dit was zeker de BESTE keus, we hebben heerlijk gegeten en hebben maar meteen voor de volgende dag een tafeltje gereserveerd.

Zaterdags zijn we eerst een rondje door de omgeving gaan rijden op zoek naar een Rewe voor Marije. De Rewe is de Appie maar dan met Duitse producten, ja okay ze hebben er andere producten als in Nederland; Marije blij met der zakkies en leverworst in een potje ik ben maar even de aangrenzende elektronica winkel ingegaan. Terug bij het hotel toch maar besloten een boswandeling te doen, we zijn begonnen met route 3, daarna het eekhoornspad (erg leuk met info en vragen over het bos), daarna een stukje route 17 om vervolgens weer te eindigen met route 3. Deze route bracht ons weer in het dorp, en met een koffiestop weer bij het hotel. Zaterdagavond weer heerlijk gegeten.

Vanmorgen (zondag) ontbeten en na het ontbijt in de auto gestapt naar huis, dit was een kort ritje over de A1 en zo rond 12-en waren we dan ook thuis. Even uitladen, was in de wasmachine, boodschappen doen en als laatste natuurlijk Bob weer ophalen bij de Bobpassers.

Vanavond nog éénmalig uit eten bij Costa en dan begint het Zaanse leven weer.

Tot de volgende vakantie!!!!