10-05-2014

Vandaag zijn we na een lekker ontbijtje bij Jacky (Heidl guesthouse) vertrokken naar het Black Watch museum. The Black Watch is(was) een speciale divisie van het Schotse leger, dit dateert terug tot aan 1725. Van gevechten met de Britten/Fransen/Indiers/Indianen tot aan de Taliban deze speciale eenheid was er bij. Leuk om te zien wat er allemaal bewaard is gebleven, veldflessen met kogelgaten er in waardoor Kolonel Pietje is blijven leven, musketten, petten, vlaggen en nog veel meer van dat soort dingen. Interessant om te bekijken maar in mijn optiek een paar kamertjes te veel J.

Daarna zijn we teruggelopen naar de B&B om de auto op te halen en door te reizen naar Braemer. Dit ligt echt in de Schotse hooglanden midden in het national park Cairngorms. Op de kaart staat dat hier een snelweg naar toe gaat waar je 60 mile(95-100km) mag rijden, dit heb ik niet zo vaak gehaald moet ik je zeggen. Niet alleen vanwege de mooie omgeving maar ook vanwege de smalle scherpe bochten en hobbelige wegen. Super leuk en super mooi maar met een auto waar het stuur aan de verkeerde kant zit moet je toch aardig goed opletten. Halverwege nog even wat stoppen, o.a. bij het plaatselijke skidorp, de liften stonden stil maar de sneeuw lag er nog wel degelijk.

Na een ruime 2 uur kwamen we aan in het plaatsje Braemer, een klein plaatsje wat voornamelijk veel winkeltjes voor toeristen heeft. 2 restaurants die open zijn na zes uur en voor de rest nog een supermarkt. Niet echt een wereldstad maar wel een leuk stadje. Ons “hotel” is meer een B&B, vriendelijk worden we welkom geheten door de eigenaar Ian die zo vriendelijk is geweest om ons om te boeken naar de familyroom. De familyroom is een apart huisje los van het hotel, in het hotel is een groep wandelaars neer gestreken en Ian dacht dat wij het wel prettig zouden vinden als we wat ”rust” hadden. Helemaal lekker ons eiguh huiske dus.

Na een wandeling door het dorp besluiten we bij Ian te gaan eten, van te voren moeten we opgeven wat we willen eten en hoelaat we er dan zijn. Stipt op tijd staan we in de bar en worden we naar onze tafel begeleid. Hier krijgen we in sneltreinvaart ons menu aangeboden, geen poespas eten en de volgende gang. Het eten is gewoon; zeker niet vies maar ook zeker geen topkwaliteit. Wel besluiten we om morgen een late lunch te pakken bij Gorden’s Tearoom, we hebben daar vandaag koffie en thee gedronken en de gerechten die daar uit de keuken kwamen beviel ons wel. Enige nadeel; ze sluiten om half 5.

Morgen gaan we eerst naar wat watervalletjes kijken (Ponsi zal wel 100x moeten plassen) en daarna gaan we eindelijk naar een kasteel (mits er kantelen en kanonnen zijn). Geen tot weinig internet vandaag dus deze post komt met wat vertraging.