Caldonian retirement fun

Na een heerlijk ontbijtje van Dougie the wedding piper (we zijn er gisteren achter gekomen dat de eigenaar van de B&B in Muir of Ord een doedelzakker is die op speciale gelegenheden ingehuurd kan worden) afscheid genomen van onze Australische vrienden en van the Cairndaisy B&B. Op weg naar fort William.

Tijdens een stop in Fort Augustus, waar we beide even gebruik moesten maken van het toilet, zagen we dat er een “ sight” in de lonely planet stond. The Caldonian Canal, een sluis waarin boten via 4 sluisjes/delen een hoogteverschil 13 meter overbruggen om van de ene naar de andere kant te komen. Toevallig was er net een rits boten bezig om het canal over te steken en dus zijn we even blijven hangen om te kijken hoe dit er aan toe gaat. Leuk om te zien, zelfs wanneer je niet van bootjes houdt. Het komt er op neer dat een sluiswachter de sluizen deels open zet om water weg te laten lopen uit de ene sluis om het te vullen in een ander. De wachtende boten worden als het ware omhoog getild en kunnen doorvaren naar de volgende sluis. Aan het einde van de tocht kan men als het ware “ het Loch op”.

Uiteindelijk komen we in het kleine maar op het eerste oog gezellige stadje Fort William aan. Het is heel bijzonder om te zien dat het leeuwendeel van de gebouwen in deze stad de functie van hotel of B&B hebben. Dat is in veel stadjes in Schotland het geval, je zou dan ook denken dat er overal volop van alles te beleven is. Het tegendeel is waar. Mogelijk is het nog niet het seizoen, mogelijk zien wij de toeristische trekpleisters niet of weten we ze niet op waarde te schatten maar de road trips van vandaag en gisteren laten niet veel leven zien. We houden het er maar op dat sommige plekken “strategisch” liggen. Op een kruispunt naar verschillende kanten van de Highlands, zij het 1 van de eilanden, zij het richting kust of binnenland van Schotland. Nog verrassender is dat bij het boeken van deze overnachting we slechts bij keuze 110 terecht konden……Veel B&B’s zitten vol.

Gelukkig komen wij uiteindelijk terecht bij een hotel genaamd het Caldonian (moet toch eens vragen wat Caldonian betekend). Te vroeg maar na een belletje van de receptioniste richting house keeping konden we met een kleine 10 minuten onze kamer in. Even rusten, even liggen, rustig aan richting town center om de boel te verkennen en de vraag te beantwoorden……waar eten we vandaag?? Het hotel bood een optie, het 3 gangen menu zag er prima aan, wij besloten dan ook aan te sluiten.

VERRASSING!!!!! Vanmiddag heeft er een bus met zilveren meeuwen zich ingecheckt. Met onze 35 lentes jong trokken wij de gemiddelde leeftijd DRASTISCH naar beneden. Er zijn in ieder geval 3 dingen opgehelderd…

 

  1. Waarom staat er een stoellift in de hoofdingang richting lobby……?
  2. Waarom ruikt het in de gangen zo naar permanentvloeistof….????
  3. Waarom bevat het gehele 3 gangen menu geen eten waar je op hoeft te kauwen..??

Binnen een uur hadden we alle gangen naar binnen gewerkt en waren we ruim op tijd voor het entertainment van vanavond. Oei……mag wel opschieten, half 9 is half 9…….