Falkirk, the last stop

Vanuit een regenachtig Fort William vertrekken we naar onze laatste stop Falkirk. Deze rit van zo’n 2,5 uur volgens de reisplanner kost ons ongeveer 4 uur. 1 door het weer(it’s raining cats and dogs) en doordat we rustig aan deden. Onderweg nog even gestopt bij een heule grote koe met hoorns, je mocht hem voeren maar dat hebben we maar niet gedaan. Na een heerlijke lunch met eindelijk home-made pancakes gaan we verder richting Falkirk.

Deze rit gaat dwars door de highlands maar door het slechte weer krijgen we daar slechts een klein deel van te zien, dat wat we zien is nogmaals schitterend. Hoge bergen, watervallen, slinger weggetjes, schapen die langs of op de weg liggen te slapen, je komt echt van alles tegen. En ja dit doet dienst als snelweg.

Aangekomen in het hotel checken we in en gaan we naar de keurig nette kamer, geen grijze dakduiven dit keer maar een net hotel. Met slechts 1 opmerking, de bedden zijn hier KLEIN, heel KLEIN. Ponsi en spruitje nemen een hoop ruimte in tegenwoordig en daarom hopen we er maar het beste van vannacht. 1 van ons zou toch niet uit het bed vallen…….

Na het inchecken even door Falkirk gewandeld, een grotere stad dan we dachten maar het centrum is vrij normaal en daar hebben we het al snel gezien. Terug naar het hotel en ff chillen. In het hotel kan je ‘s avonds een 3 gangen menu eten voor slechts 10 pond (ong 13-15 euro), na het debacle van Fort William een kleine twijfel maar we besluiten toch in het hotel te gaan eten. Geen slechte keuze, het eten is prima, gewoon wat je ook zo’n beetje thuis op tafel zet alleen dan restaurant-style. Met een ruim uurtje zitten de 3 gangen er in en doen we nog ff een wandelingetje.

Na een lastige nacht (het bed is echt te klein voor 2 woelers) vroeg aan het ontbijt. Even langs de receptie of ze niet toevallig een kamer met een groter bed hebben. Na wat gepuzzel van de dames is het ze gelukt en liggen we nu in een normaal 2 persoonsbed.

Vandaag(maandag) gaan we op stap naar het Falkirk Wheel, dit is een sluis voor boten maar dan 1 die ronddraait en zo doende in 1 schut 35 meter overbrugd. Dit scheelt de pleziervaart een tochtje door 12 sluizen. Erg gaaf om te zien hoe simpel ze dit eigenlijk opgelost hebben. JA en als je er dan toch bent moet je ook echt de toerist spelen, we kopen een kaartje en gaan met de boot mee welke door het wheel geschut gaat worden. Dachten we dat het niet zo druk was zo op de maandagochtend….. fout gedacht, boot vol, ik gok dat er zo’n 100 man in zat.

Na een rondvaart en 2x in het wheel gezeten/gelegen (of hoe dat ook mag heten), staan we weer terug aan wal. Een kleine wandeling langs het kanaal en op naar de volgende stop Stirling.

Stirling is een redelijk grote stad met een kasteel, noem 1 dorp/stad welke geen kasteel heeft in Schotland? Je kan een koelkast winnen ;-). We parkeren voor de deur bij het kasteel en nemen een kijkje bij het kasteel. Dit is er 1 als vele en we besluiten lekker naar beneden te lopen en de town jail te gaan bezoeken. Aangekomen bij de jail blijkt deze dicht te zijn, ja ja ja dat is logisch voor een jail zou je zeggen maar dit was de oude en die wouden we toch wel even zien. Helaas!

Dan maar koffie en langzaam weer terug naar Falkirk rijden, waar we wederom in het hotel eten en nu lekker hangen op het grote bed.

Morgen de laatste ochtend van onze vakantie, we willen nog even naar een World Heritage site en dan zo zoetjes aan naar het vliegveld rijden waar we om ongeveer 2 uur de auto weer willen inleveren. Daarna nog 1 dagje thuis en dan weer terug naar het “normale” leven.

Groetjes.

Spruitje,Bob Jr, Ponsi en WouterT