Zeewereld

Vandaag (donderdag) zijn we naar Seaworld geweest. Volgens ons 1 van de meest vaderlandliefend park in Amerika. Alvorens we naar binnen werden gelaten moesten we eerst de Amerikaanse vlag aanschouwen en meedeinen op de klanken van het Amerikaanse volkslied. De “helden” van Amerika hebben hier een eigen wachtrij en krijgen de beste stoelen bij iedere voorstelling in het park. Te gek voor woorden, zie je het al voor je dat je in de Efteling eerst het volkslied mee moet brullen??

Verder wel een onwijs leuk park, alleen al vanwege het interactief bezig zijn met allerlei zeedieren. Zo hebben wij een voorproefje gehad op wat nog gaat komen (zwemmen met dolfijnen). We hebben de dolfijnen mogen voeren en mogen aaien. Dat is gaaf!!!! Minder gaaf maar net zo spannend is het voeren van de roggen…..ik (Marije) begon heel dapper maar werd wat minder stoer toen ik een klein inktvisje in een MEGABEK van een rog moest stoppen (nee hoor, viel best mee….ze hebben een klein mondje maar het was toch eng). De shows hier zijn heel wijs. De dolfijnenshow was niet alleen met dolfijnen maar er zat ook een acrobatisch element met papagaaien en zelfs een gier in verwerkt. De show met de walrussen is vergelijkbaar met die van het Dolfinarium….grappig maar niet echt geweldig. Wat het leuk maakte was het feit dat 1 van de walrussen niet deed wat de trainer wilde en dat de hele show volhield. De show met killerwhale Shamu (Free Willy) was niet volgens verwachting maar toch best aardig, zeker als je vooraan zit. Herstel; zeker wanneer je buiten de soak zone zit te kijken naar mensen die daar wel zitten (gna, gna).

Ten laatste nog de “Kraken”. Een achtbaan die zeker het wachten waard was. Dat vond ook Wouter, die er‚ met hoofdpijn uitkwam en de lunch niet weg kreeg omdat hij later werd overvallen door een kater (best knap wanneer je niet gedronken hebt). Even rustig tot adem komen en daarna weer volop verder. De kater besloot te gaan slapen (kusje aan Bob).

Goed, kort en bondig is niet mijn beste kant dus ik laat het hierbij. Uiteraard hebben we de dag afgesloten met een duik in het zwembad, hebben we net gegeten en gaan we moe maar voldaan naar bed. Morgen naar Animal Kingdom, het laatste Disney park op de planning.

Laterrrrrrrr dudes!