Aankomst Australie

Hoi allemaal,

Veilig geland in Australie, vlucht van een uurtje of 8 met weer erg weinig slaap. Nog een uur later vertrokken ook omdat er een paar mensen niet kwamen op dagen en hun bagage dus van het vliegtuig afgehaald moest worden.
Nu wel aardige mensen naast me dus dat was wel gezellig, een engelse mevrouw met haar dochter die familie gingen opzoeken in Sydney.

Aangekomen op Sydney en daar met Jorrit een bakkie koffie gedronken, toen op de trein gestapt naar de ferry, met de ferry naar Manly gereisd, volgens alle mensen die daar wonen het mooiste stuk van Sydney.(net zoals Zaandijk het mooiste stuk van Zaanstad is)
Daar ingechecked in een Hostel, maar toen we de kamer opgingen was het daar nou niet echt een bepaald lekker luchtje, raampie open en later maar even kijken of het beter was. Met een zware jetlag deze dag doorgekomen.

Kim, de vriendin van Jorrit, was net aan het verhuizen dus even geholpen met wat spullen versjouwen. Toen we aan haar nieuwe huisgenote vertelde dat we een STINKkamer hadden in een hostel bood ze ons meteen aan bij hun te komen slapen, echt fantastisch, dit hebben we ook meteen gedaan. Jorrit kon bij Kim slapen en ik had een eigen kamer omdat die gast toch op vakantie is. Hij komt morgen weer terug dus ik ga zo opzoek naar een hotel, hostel doe ik even niet meer.

Gisteren de 22ste ben ik Sydney ingegaan, eerst bij het opera house gekeken, is niet zo heel bijzonder als je hem 2x gezien hebt, daarna naar Darling Harbor geweest, dat is een haven in Sydney waar ze allerlei leuke dingen hebben, 3d bioscoop, aquarium, monorail, en nog veel meer. Omdat de film in de 3d bios pas heel laat begon ben ik het aquarium in gegaan, erg mooie vissies en krokodillen hier.. Ben blij dat ze in een bakkie zaten

Verder zijn we van plan om een auto te gaan kopen, met de gedachten dat we hem voor meer of voor dezelfde prijs kunnen verkopen en zo een hoop huurkosten te kunnen vermijden, auto’s kopen gaat hier compleet anders maar daar zal ik jullie niet mee lastig vallen.
Zaterdag vieren we Jorrit zijn verjaardag, en we willen zondag of maandag gaan rijden richting Cairns, dat duurt ongeveer 3/4 dagen en daarna hebben we nog 20 dagen om weer rustig richting Sydney te rijden.

Wat in iedergeval op de planning staat is surfen, zwemmen met dolphijnen, niks doen op het strand liggen en een biertje drinken, alhoewel ik denk dat ze pils hebben hier wat het meeste is niet te zuipen! Het zijn echt net engelse hier.

Goed ik ga weer even genieten van het zonnetje en even kijken voor een hotel, daarna misschien nog even naar de dierentuin of zo, schijnen hier echt compleet andere en rare beesten te hebben…

Veel liefs aan iedereen en tot de volgende keer.

Groetjes, Wouter